"Я Майбутнє України"

ЛАКІБУКС

banner

ЛакіБукс захищає право дітей читати найкращі книжки

ЛакіБукс захищає право дітей читати найкращі книжки

ЛакіБукс привітав підлітків з Міжнародним днем захисту дітей та розпитав учасників найбільшого дитячого благодійного фестивалю «Буковинська мрія» про їхні літературні вподобання.

Про дітей потрібно згадувати не лише 1 червня, каже організатор проекту ЛакіБукс, керівник благодійного фонду «Я Майбутнє України» та фестивалю «Буковинська мрія» Марта Левченко. А захищати дітей краще, опікуючись їхнім духовним розвитком. «Найкращий подарунок у такий день – це передусім книги, де діти можуть знайти відповіді на багато запитань. Щоб зростати як особистість. Діти – це майбутнє України, а майбутнє дуже залежить від освіти, саморозвитку, від книг, зрештою, коли дитина може побути сама з собою».

Марта Левченко про ЛакіБукс
Марта Левченко про ЛакіБукс

 

Діти, що з’їхалися на фестиваль з усієї України, впродовж десяти днів займаються у різних гуртках, беруть участь у пізнавальних майстер-класах та конкурсах. Напередодні ЛакіБукс провів інтерактивну зустріч першого автора проекту Дмитра Кузьменка з майбутніми читачами. А сьогодні підлітків розпитали, які науково-популярні книжки вони читають і про що хотіли б дізнатися більше.

Андрій, 11 років:

«Я дуже люблю читати книжки про космос, про зорі, про Сонце. Остання книжка, яку я читав, була про Сатурн і земне тяжіння. Цікаво, що тут дощ іде і падає на землю, ми можемо просто ходити, стрибати. А у космосі стрибнеш – і відлетиш кудись».

ЛакіБукс на Буковинській мрії
Андрій. ЛакіБукс на Буковинській мрії

Руслана, 10 років:

«Я люблю книжки про різні країни. Мені цікаво, чим там харчуються, де навчаються, чим займаються, де живуть. Хочу прочитати про Італію, Німеччину, Ізраїль. Нещодавно читала, як люди жили в давнину, і дізналася, що тоді їли будь-яких тварин, і людям було все одно, чим харчуватися».

ЛакіБукс на Буковинській мрії
Руслана. ЛакіБукс на Буковинській мріїі

Борис, 11 років:

«Мені цікаво читати про планети Сонячної системи, з чого вони складаються. От нещодавно я дізнався, що на поверхні Сонця температура 6 тисяч градусів, а у ядрі – 1 мільйон градусів. А якщо ви важите на планеті 28 кг, то в космосі ваш шолом буде важити 3 кг, а ви в костюмі – 6 кг».

ЛакіБукс на Буковинській мрії
Борис. ЛакіБукс на Буковинській мрії

Міхаела, 11 років:

«Мені подобаються енциклопедії, там дуже багато цікавого: про тварин, про квіти, про людей. Здивував організм людини: наприклад, як через нас проходить їжа, окислюється у шлунку і тільки тоді виходить назовні. Також люблю читати про історію України».

ЛакіБукс на Буковинській мрії
Міхаела. ЛакіБукс на Буковинській мрії

Поділилися своїми літературними вподобаннями і зіркові гості фестивалю. Співачка Світлана Тарабарова обожнює читати, особливо літературу для саморозвитку. Зараз це книги музичної тематики, а в дитинстві зачитувалася математикою та фізикою. «І я зі всім щирим серцем приєднуюся до компанії небайдужих людей з ЛакіБукс. Хочу подякувати за те, що ви робите для дітей, тому що зараз важливо підтримувати дітей не тільки фізично, а й духовно. Книжки наповнюють, дарують внутрішній шлях, як себе почувати, бути вільним, бути птахом. Бажаю класних, щасливих людей поряд, таких небайдужих, як ви», - підкреслила Світлана.

Світлана Тарабарова про ЛакіБукс
Світлана Тарабарова про ЛакіБукс

Виступ Світлани Тарабарової був подарунком для дівчинки Ірини з міста Вознесенськ. Фестиваль «Буковинська мрія» покликаний виконувати мрії вихованців інтернатів та дітей з інвалідністю. Велосипеди, м’ячі, кросівки, музичні інструменти, солодощі – 800 дітей отримали різноманітні подарунки, написавши листа з найзаповітнішими мріями організатору фестивалю, благодійному фонду «Я Майбутнє України». А от давній друг фонду, співак Олег Скрипка, член ради експертів ЛакіБукс, розповів, що на фестивалі здійснює свою мрію – виконує пісні гурту ВВ разом з дітьми.

Олег Скрипка на Буковинській мрії
Олег Скрипка на Буковинській мрії

Новини