"Я Майбутнє України"

ЛАКІБУКС

banner

Перше видання ЛакіБукс розвозять по бібліотекам чотирьох областей Сходу

Перше видання ЛакіБукс розвозять по бібліотеках чотирьох областей Сходу

Від Маріуполя до Куп'янська, від Сєвєродонецька до Запоріжжя – підлітки переважно російськомовних регіонів тепер матимуть можливість читати якісну науково-популярну літературу українською.

Книжку про Теслу, видану в рамках проекту ЛакіБукс, безкоштовно поширюють по дитячих бібліотеках великих та малих міст чотирьох східних областей країни: Донецької, Луганської, Запорізької та Харківської. "Тесла та машина на космічній енергії" відомого італійського дитячого письменника Луки Новеллі – перше видання благодійного проекту. І водночас це перша книжка про геніального винахідника, яка вийшла в друк для підлітків українською мовою.

Перше видання ЛакіБукс розвозять по бібліотеках чотирьох областей Сходу

Місцеві бібліотекарі неабияк зраділи благодійній допомозі ЛакіБукс, адже, кажуть, давно відчувається брак хорошої україномовної літератури взагалі, і якісних пізнавальних видань для дітей зокрема.

У нас дуже маленький вибір науково-популярної літератури для дітей. В основному це старі радянські видання, які давно втратили свою актуальність, – скаржиться директор комунальної організації "Добропільська міська централізована бібліотечна система" Олена Ладченко. – Знайти щось нове складно, у нас в місті немає книгарень, щоб проаналізувати ринок, а в прайсах видавництв мало інформації. Тож проект ЛакіБукс в такій ситуації дуже актуальний.

Перше видання ЛакіБукс розвозять по бібліотекам чотирьох областей Сходу

Втім книжку про Теслу розвозять не лише у центральні дитячі бібліотеки, а й у бібліотеки при інтернатах.

Нас підтримують волонтери. Більше ніякої допомоги немає. У тому числі і по книгам. Бібліотека, здебільшого, застаріла і поповнюється тільки за рахунок благодійників, - нарікає директор Костянтинівської школи-інтернату Вікторія Погрібна.

Діти перебувають у нас цілодобово і у багатьох немає ні комп'ютера, ні телефону. Зате вони багато читають. У нас російськомовна школа-інтернат і книг українською дуже не вистачає. Науково-популярної літератури теж дуже мало, - додає завідуюча бібліотекою Костянтинівської школи-інтернату Олена Фроня. - Але коли волонтери привозять нам україномовну книгу, та ще й з прекрасним оформленням, з ілюстраціями, як у «Теслі», діти шикуються за нею в чергу.

Перше видання ЛакіБукс розвозять по бібліотекам чотирьох областей Сходу

Перше видання ЛакіБукс розвозять по бібліотеках чотирьох областей Сходу

До середини листопада активісти благодійного фонду "Я Майбутнє України" та ІТ-компанії Lucky Labs, які є засновниками проекту ЛакіБукс, планують охопити розвезенням книжок кілька десятків закладів. І влаштувати презентації у ключових містах східного регіону країни. Стежте за нашими новинами на сайті та на фейсбук-сторінці проекту.

Новини