"Я Майбутнє України"

ЛАКІБУКС

banner

Підлітки писатимуть для підлітків про екологію!

Підлітки писатимуть для підлітків – про екологію!

13 лютого ЛакіБукс запустив унікальний літературний воркшоп: діти писатимуть справжню науково-популярну книжку. Тема – екологія. Тренером курсу стала відома письменниця та викладачка літературної творчості, лауреатка Дитячої Книги року ВВС-2016 Галина Ткачук.

Двічі на тиждень підлітки збиратимуться разом зі своїм коучем у Дитячій бібліотеці на Подолі і вчитимуться працювати з інформацією, висловлювати свої думки в текстах різного стилю та практичного призначення, просувати готовий продукт за усіма правилами піару та маркетингу і, звісно, ж роботі в команді. 

Воркшоп триватиме місяць. Усі заняття безкотовні. Під час майстер-класу учасників також відвідають науковці, ілюстратори, бізнес-тренери з інтерактивними лекціями. Адже робота це серйозна – написана дітьми книжка буде видана у рамках проекту ЛакіБукс. Кожен учасник побачить своє прізвище на обкладинці, а книжку за правилами проекту буде розвезено по бібліотеках, у першу чергу Донецької та Луганської областей.

Підлітки писатимуть для підлітків про екологію!

Галина Ткачук уже не перший рік викладає літературну творчість дітям, відтак має чималий досвід написання текстів у співавторстві:

Я регулярно, по кілька разів на тиждень, бачуся із різними командами творчих дітей, і спільна робота з ними – одна із найцікавіших частин мого професійного життя. Без цих зустрічей я, напевно, була би набагато гіршою дитячею письменницею. Але це перший мені відомий український проект, у якому команда юних знавців природничих наук візьме участь у написанні щонайсправжнішінької книжки, котра, усім серцем сподіваюся, стане важливим читанням для їхніх ровесників. Наша мета написати цікаву та оригінальну пізнавальну книжку. Є чимало способів це зробити, однак остаточне бачення нашої команди, детальний проект книжки та навіть окремі її розділи стануть результатом нашої роботи протягом місяця.

Підлітки писатимуть для підлітків про екологію

Першим запрошеним гостем воркшопу стала відома кліматична активістка і виконавча диреторка громадської організації "Колегія екологічної освіти "Світ Освіт" Катерина Мірошніченко. Каже, що завдяки таким проектам діти і стають агентами змін.

Є дослідження покоління Z, які доводять що сучасні діти набагато більше цікавляться питаннями екології, знають що таке зміна клімату і вибирають більш екологічно безпечну поведінку, ніж попередні покоління. І це не дивно, адже це покоління вже зіштовхнулося з наслідками екологічної кризи у вигляді ситуацій зі сміттям, смогів в містах і т.п. Питання екології було актуальним завжди, тому що це про стосунки, стосунки людства і природи, екосистеми нашого існування. Просто зараз кількість людей і обсяг використання земних ресурсів сягнув такого масштабу, що виживання людей та збереження нашої цивілізації опинилося під загрозою.

Школярі і справді уже з перших занять продемонстрували неабияку обізнаність у питаннях екологічної ситуації як в Україні, так і у світі в цілому. А як втілиться у книзі їхнє прагнення змінити світ на краще і донести до ровесників потребу змінювати поведінку на екологічно відповідальну - незабаром дізнаємося. Поки ж ЛакіБукс як завжди запрошує до співпраці видавництва для роботи над проектом.

Стежте за нашими новинами

 

Новини