"Я Майбутнє України"

ЛАКІБУКС

banner

Учених зі світовим ім`ям запросили писати для підлітків в рамках благодійного проекту ЛакіБукс

Учених зі світовим ім`ям запросили писати для підлітків в проекті ЛакіБукс

Перша науково-популярна конференція Brain&Ukraine стала партнером благодійного проекту видавництва і поширення науково-популярної літератури для підлітків ЛакіБукс. Співзасновник конференції Міріам Драгіна, відомий журналіст та популяризатор науки в Україні, увійшла в Раду експертів ЛакіБукс. Експерти обирають тематику, формати та авторів книжок. Видані книжки безкоштовно поширюватимуться по дитячих бібліотеках, у першу чергу на сході України.

Потреба у створенні україномовного науково-популярного контенту для підлітків хвилює мене не лише через професійну діяльність – популяризацію науки. Але також через особисте: доньці 12 років, і вона обожнює науково-популярні книжки. Кожна прочитана книга помітно розвиває її критичне мислення та здібності. Відчуваю, як щиро вона захоплюється всесвітом і прагне його пізнавати більше. Таке розширення світогляду обіцяє великі результати в майбутньому, адже відомо: країни, які вкладають в наукову освіту для дітей, врешті мають найбільшу кількість нобелівських та філдсівських лауреатів. А лауреати потрібні людству для дуже зрозумілої цілі – його порятунку, – розповідає Міріам Драгіна.

Учених зі світовим ім`ям запросили писати для підлітків в рамках благодійного проекту ЛакіБукс

Конференція Brain&Ukraine, що відбулася у Києві, зібрала відомих у світі українських науковців природничого напрямку. Серед спікерів, зокрема, виступили Олег Кришталь – директор Інституту фізіології ім. О. Богомольця та Українського наукового клубу, Алла Ємець – доктор біологічних наук, професор Інституту харчової біотехнології та геноміки НАН України, Леонід Пономаренко – учасник робочої групи, що відкрила найміцніший та найтонший матеріал в світі — графен (у 2010 р. група дослідників отримала за відкриття Нобелівську премію). Спеціальним гостем конференції став Омар Хатамле –керівник відділу інновацій NASA.

Мета конференції – зробити свій внесок в побудову екосистеми для існування наукоємних проектів, об'єднуючи тих, хто продукує знання, і тих, хто їх потребує. Засновники конференції запросили учених популяризувати науку також серед дітей і долучитися до написання книжок для підлітків в рамках благодійного проекту ЛакіБукс.

Ми вдячні нашим друзям, що завдяки такій підтримці маємо можливість донести ще більше знань до наших юних читачів. Адже співпраця з ученими світового рівня неабияк покращить зміст книжок та розширить коло їх наукових галузей. За власним досвідом, після книжки Френка Вільчека «Краса фізики. Осягаючи будову природи», я переконався, що література, написана вченим, особливо захоплює увагу та відтворює почуття самого автора до наукової теми. Книжка перестає бути лише носієм інформації, а перетворюється у щирого товариша, який із завзяттям веде екскурсію по шляху наукового прогресу, розповідає про наукові знахідки у нашому повсякденному житті та відтворює деякі прості, але цікаві інтелектуальні експерименти, – зазначає Антон Іванов, менеджер проектів IT-компанії Lucky Labs, що у партнерстві з БФ «Я Майбутнє України» є організатором проекту.

Наразі Рада експертів ЛакіБукс сформована за участі музиканта Олега Скрипки, президента Асоціації практичних психологів Євгена Мірошніченко, науковця Інституту космічних досліджень Тетяни Ковальчук-Скороход, реформатора бібліотек Вероніки Селеги та активістки міжнародного об'єднання молоді та підлітків Teenergizer Лади Нужної. Перша книжка проекту "Тесла та машина на космічній енергії" буде презентована на Форумі видавців у Львові уже 15 вересня. Водночас до друку готуються #щотакематематика відомого дитячого письменника Дмитра Кузьменка та перша книжка про біотехнології для підлітків Аліни Штефан.

Новини