"Я Майбутнє України"

ЛАКІБУКС

banner

Україномовний Тесла від ЛакіБукс дістався Луганщини

Україномовний Тесла від ЛакіБукс дістався Луганщини

Наш книжковий Тесла-марафон по східним регіонам країни, і прифронтовим територіям зокрема, завершено! Активісти ЛакіБукс – представники благодійного фонду "Я Майбутнє України" та ІТ-компанії Lucky Labs – презентували перше видання проекту "Тесла та машина на космічній енергії" у м. Сєвєродонецьк, адміністративному центрі Луганської області.  

Україномовний Тесла від ЛакіБукс дістався Луганщини

Першу україномовну книгу для підлітків про відомого винахідника вже отримали бібліотеки, школи та інтернати Харківської, Запорізької та Донецької областей. На презентацію у дитячій бібліотеці Сєвєродонецька прийшли школярі місцевих навчальних закладів. 15-річний Олексій Приходько каже, що навчання у них проходить українською, однак спілкуються та читають книжки тут здебільшого російською: 

Читаю я в основному фантастику. Книга про Теслу теж дуже цікава, тому що в ній описано багато цікавих фактів, які не знайдеш в підручнику з фізики. 

Остання книга, яку я прочитала, називається "Подорож у часі" Крюкова. Вона була українською мовою і я отримала величезне задоволення від читання, – розповідає 6-класниця Лєра Буняєва.

Україномовний Тесла від ЛакіБукс дістався Луганщини

Останні два роки міська бібліотека закуповує книжки за рахунок бюджету. Минулого року на ці потреби виділили 25 тис. грн., цього – 40 тис. грн. Досі допомагали більше благодійники. Тим не менше наук-поп все ще в дефіциті, зазначає директор Сєвєродонецької бібліотеки для дітей Інна Ковальова:

Ми купуємо сучасну дитячу або зарубіжну літературу українською мовою. Ми популяризуємо українську культуру, намагаємося розвивати свідомість дитини. Але науково-популярної літератури у нас дуже мало.

Нам дуже потрібна україномовна література. Але її потрібно осучаснювати. Тому приємно, що ви приїхали саме з сучасною літературою. До того ж сюди більше везуть художні та розважальні книги. Приємно, що ви привезли таку пізнавальну книгу, як Тесла. В час технологічного розвитку нам такі книги дуже потрібні і корисні,– додає радник Сєвєродонецького міського голови Христина Бойкова.

Україномовний Тесла від ЛакіБукс дістався Луганщини

Найближчим часом в рамках проекту ЛакіБукс очікується вихід двох нових книг: #щотакематематика відомого дитячого письменника Дмитра Кузьменка і книжки про біотехнології «Літо довжиною в ДНК» лікаря і журналіста Аліни Штефан. Стежте за нашими новинами на сторінці у фейсбук та інстаграм, а також на нашому youtube-каналі

Україномовний Тесла від ЛакіБукс дістався Луганщини

Новини