"Я Майбутнє України"

ЛАКІБУКС

banner

Завдяки ЛакіБукс підлітки познайомляться з Теслою!

Завдяки ЛакіБукс підлітки познайомляться з Теслою!

Перша україномовна науково-популярна книжка про видатного винахідника Ніколу Теслу вийде восени в рамках благодійного проекту ЛакіБукс.

За словами президента Українського фізичного товариства, професора Ігоря Анісімова, Тесла не був ученим у традиційному розумінні цього слова. Він майже не писав наукових статей, залишившись переважно автором патентів. Однак його ідеї, висловлені ще наприкінці ХІХ століття, визначають обличчя сучасного світу:

«Тесла, на відміну від того ж Едісона, не був бізнесменом. Хоч інколи він ставав власником чималих капіталів, без вагань витрачав ці гроші на спроби реалізації своїх ідей і, врешті решт, помер, не розрахувавшись із боргами. Водночас він, очевидно, прекрасно розумів значення реклами – часто виступав перед публікою, про нього багато писали газети і, врешті, в Америці (й не тільки там) його ім’я стало надзвичайно популярним. Сьогодні ж пересічним споживачам інформації більше відомі пов’язані з ним легенди – на зразок рукотворної природи Тунгуської катастрофи або телепортації американського есмінця "Елдрідж". Натомість своєю діяльністю Тесла заповнював ту прогалину між наукою і виробництвом, яка сьогодні заважає технологічному розвитку нашої країни. Тому знайомство з його життєвим шляхом буде корисним».

Завдяки ЛакіБукс підлітки познайомляться з Теслою!

Книжка відомого італійського автора Луки Новеллі продовжить серію видавництва К.І.С. про авторитетних науковців. Однак цього разу книжки поширюватимуть безкоштовно: у першу чергу серед підлітків незахищених категорій, а також по бібліотеках Сходу України, де вкрай не вистачає якісної сучасної україномовної літератури – особливо нон-фікшн. Засновником благодійного проекту виступає фонд «Я Майбутнє України» у партнерстві з ІТ-компанією Lucky Labs.

«Попри непросту долю, Тесла завжди прагнув осягнути нові горизонти технічного прогресу. За життя він запатентував близько трьох сотень винаходів по всьому світу. Його досягнення в галузях електротехніки та радіотехніки використовуються в різноманітних сучасних пристроях. Для мене Нікола Тесла – яскравий приклад відданої науковій справі людини. Він взірець для кожного, хто прагне не тільки рухатись разом зі світом, а й рухати світ своїми власними руками та розумом», – відзначив менеджер проектів ІТ-компанії Антон Іванов.

Завдяки ЛакіБукс підлітки познайомляться з Теслою!

Офіційна презентація книжки про Теслу очікується на вересневому Форумі видавців у Львові. За словами директора видавництва К.І.С. Юрія Марченко, особливість книжки –  щедре оформлення.

«Сприйняття полегшують комікси, а ілюстрації тогочасними картинами та гравюрами наближають читача до давніх часів. Новеллі не лише автор тексту, а й малюнків, тому і результат напрочуд гармонійний. Ще одна принада – гумор, іронія, динамічні персонажі. Разом із тим виклад подій, опис явищ та експериментів точні – без зайвих і складних подробиць, але і не спрощені».

Лука Новеллі – лауреат багатьох нагород, серед яких Міжнародна Андерсенівська премія 2007 року. А його серія «Спалах думки» перекладена понад двадцятьма мовами. Зараз у серії життєписи сімнадцяти титанів думки. А ще – відповідний телевізійний серіал. Наразі українською перекладено чотири випуски видавництва К.І.С.: про Альберта Айнштайна, Чарлза Дарвіна, Галілео Галілея та Алессандро Вольта.

Завдяки ЛакіБукс підлітки познайомляться з Теслою!

Новини