"Я Майбутнє України"

ЛАКІБУКС

banner

Ескіз ілюстрації до книги Наталки Сойко

ЛакіБукс випустить дитячу книжку про біткоїни та гаджети

Як розвивалися відеоігри від першого пінг-понгу на осцилографі до сучасних шоломів віртуальної реальності? Яким чином пояснити дитині, що таке біткоїн та навіщо вживлювати нанороботів? Такі питання ставив собі лауреат літературних конкурсів, молодий письменник Андрій Тужиков, починаючи книгу "Коротка історія технологій: як зрозуміти свій гаджет". Автор має дві технічні освіти – теоретична фізика і програмна інженерія. Він постійно працює у цифровій царині, тому про комп'ютерний світ говорить фахово і глибоко.

"Я прагну зацікавити дітей тим, як працюють гаджети, якими вони постійно бавляться. Це важливо не тільки для розвитку ІТ-ринку України у майбутньому, а й щоб загалом не втрачати освітній рівень у державі", – розповідає Андрій Тужиков.

ЛакіБукс випустить дитячу книжку про біткоїни та гаджети

"Щодня в своїй роботі ми спостерігаємо, як динамічно розвиваються технології і як швидко вони змінюють світ навколо. Сьогодні в новинах кажуть про дзвінки в форматі 5G і швидкісний інтернет на Місяць, а вже завтра все це стане реальністю. Сучасні підлітки стежать за прогресом, вони на «ти» з модними аксесуарами. Їм цікаво знати, як влаштована робота портативного планшета або чим відрізняється Android від iOS. Книга Андрія Тужикова доступною мовою розповідає про багато корисних речей зі світу технологій і буде цікава багатьом українським школярам”, – впевнений керівник проектів IT-компанії Lucky Labs Сергій Хлівненко.

Можливість взяти участь у створенні книги та повпливати на її кінцеву форму була й у цільової аудиторії. Першими рецензентами «Короткої історії технологій» стали учні маріупольського ліцею. Група ініціативних підлітків отримала рукопис, і склала свої зауваження, які автор враховував у редактурі.

"Бачити світ очима дитини – це дар, який доступний не багатьом. Тому така практика – отримати фідбек від майбутньої аудиторії ще під час написання – неймовірно цінна. Хоч і трапляється нечасто. Підлітки критичні за своєю суттю, і мене дуже надихнуло, що книга їм загалом сподобалась”, – каже автор.

"Діти просили побачити текст у вже готовій книзі, аби дізнатись як було враховано їхню думку. Також вони не проти були б знову стати рецензентами наступних книг", – розповідає член ради експертів ЛакіБукс, координатор проекту "Тінерджайзер" Лада Нужна, яка організувала попереднє читання рукопису підлітками.

Книга "Коротка історія технологій: як зрозуміти свій гаджет" Андрія Тужикова із ілюстраціями Наталки Сойко побачить світ у видавництві “Чорні вівці”. Тисяча книг, як і всі видання проекту ЛакіБукс, будуть безкоштовно передані до дитячих бібліотек східних областей,  а також підопічним БФ “Я Майбутнє України” по всій країні. 

Новини