"Я Майбутнє України"

ЛАКІБУКС

banner

ЛакіБукс видасть нон-фікшн від зірки «Теорії великого вибуху»

ЛакіБукс видасть нон-фікшн від зірки «Теорії великого вибуху»

ЛакіБукс разом із видавництвом «Основи» перекладуть на українську мову книгу “Girling Up” зірки серіалу “Теорія великого вибуху” Маїм Бялік.

Протягом минулого року книга Маїм Бялік для дівчаток-підлітків отримала багато позитивних відгуків від літературної спільноти і статус бестселера New York Times. Та на вибір експертної ради ЛакіБукс вплинули й інші фактори. Небагатьом відомо, що виконувачка ролі Емі Фара Фаулер – Маїм Бялік, як і її героїня, має науковий ступінь і популяризує науку за межами екрану.

Цю книжку ми помітили торік, коли вивчали тенденції англомовної пізнавальної літератури для підлітків. “Girling Up” є книжкою сучасною, тож і коло тем, як і їхня подача, є більш актуальними сучасним підліткам. Зокрема, йдеться про дорослішання і формування дівчини не лише фізіологічне, а й суспільне. А оскільки авторка має Ph.D. з нейробіології, вона привнесла в свій текст порцію науки, яку їй вдалося викласти простими словами. Тож читачкам буде цікаво дізнатися, що відбувається з ними на глибшому рівні і на що вони можуть повпливати, - каже член ради експертів ЛакіБукс, головна редакторка Простору дитячої книги “Барабука” Анна Третяк.

Українське видання “Girling Up” вийде у видавництві “Основи”, що також зацікавилось книгою Маїм Бялік та долучилось до нового проекту ЛакіБукс:

Я дивилась серіал "Теорія великого вибуху" ще коли він тільки з’явився. Люблю сіткоми з дитинства. Але найкраще те що, Маїм Бялік не просто зірка комедійного телебачення. Вона також науковець, має чудову освіту, автор бестселерів і надихає дівчат по всьому світу, - каже директор видання “Основи” Дана Павличко, - “Girling Up” Бялік для нас важлива, бо націлена на дівчат. Україні потрібні приклади жінок лідерів та література, яка допомагає пережити тяжкий підлітковий час. Взагалі, рости дівчиною в сучасному світі досить складно. Бялік супергерой, що допоможе маневрувати у різноманітних проблемах. Бялік заохочує, не будучи проповідником. Підліткам книга сподобається, я впевнена!

Окрім традиційних для жанру “дівочої енциклопедії” розділів про емоції та почуття, в книзі присутні роздуми про життя після випускного, про освіту і кар’єрні плани, про депресію, релігію чи благодійність. Все це доповнюється жартами та реальними історіями з життя акторки.

Нас очікує чудове поєднання книги від вченої, книги від людини яка присвятила себе популяризації науки і книги від талановитої актриси. “Girling Up” ідеально вписується в характер проекту ЛакіБукс. Це ще один приклад того, як наука ненав'язливо проникає в життя людей, роблячи його яскравим, цікавим та більш насиченим, - впевнений Антон Іванов, керівник проектів IT-компанії Lucky Labs.

Вихід україномовного видання “Girling Up. How to Be Strong, Smart and Spectacular” Маїм Бялік планується на початку осені 2018-го року.

Новини