"Я Майбутнє України"

ЛАКІБУКС

banner

ЛакіБукс відзначив найоригінальніший нон-фікшен 2017 року!

ЛакіБукс відзначив найоригінальніший нон-фікшен 2017 року!

14 грудня у столичній Книгарні "Є" пройшло нагородження переможців щорічного рейтингу дитячої та підліткової літератури "Топ БараБуки-2017". Експерти відібрали 42 книжки, а переможців визначали у 10 номінаціях. Проект ЛакіБукс запросили обрати кращу серед науково-популярних. 

В останні роки в Україні з'явилося багато пізнавальних книжок. Але науково-популярної літератури для підлітків в нас майже не було. Благодійний проект ЛакіБукс зробив акцент на виданні та поширенні книжок саме цього жанру і менш ніж за рік встиг чимало зробити. Успіхи проекту помітила БараБука, і саме тому ЛакіБукс довірили відзначити науково-популярну книгу 2017-го року, – зазначає редактор порталу української дитячої книги “БараБука” Ганна Третяк.

ЛакіБукс відзначив найоригінальніший нон-фікшен 2017 року!

Спецвідзнаку ЛакіБукс "за оригінальний підхід" до жанру отримала книга “Голосно, тихо, пошепки” творчої майстерні “Аґрафка” від Видавництва Старого Лева.

"Голосно, тихо, пошепки” – книга про різноманітні звуки, що нас оточують, характер їх виникнення та вплив на повсякденне життя. Та основний зміст в ній доноситься не звуками, і навіть не текстом, а дуже незвичайною та яскравою візуалізацією. Саме за це її відзначили нагородою, – каже проджект-менеджер компанії Лакі Лабс Тимур Савчук, який вручав спецвідзнаку ЛакіБукс.– Ми вдячні БараБуці та всім причетним за можливість долучитися до топ-рейтингу українських книжок для дітей та підлітків”.

ЛакіБукс відзначив найоригінальніший нон-фікшен 2017 року!

Втім ЛакіБукс не зупинятиметься на врученні спецвідзнаки і придбав півсотні примірників книжки-переможця для передачі в дитячі заклади здебільшого російськомовних південних регіонів України. Разом із першим виданням нашого проекту “Тесла та машина на космічній енергії” книга “Голосно, тихо, пошепки” вже наступного тижня відправиться у школи-інтернати Одещини, Миколаївщини та Херсонщини.

Коли рейтинг вітчизняного дитліту лише стартував у 2014му – у ньому було представлено всього 6 дебютів. Нині, кажуть експерти, відчувається і кількісний, і якісний поступ. Однак наук-попу все ще не вистачає.

ЛакіБукс відзначив найоригінальніший нон-фікшен 2017 року!

Питання браку науково-популярної літератури у нашому видавництві було відкрито ще півтора роки тому. Ми намагаємося покращувати ситуацію, бо є попит і цікавість у читачів. Але більшість такої літератури в Україні досі залишається перекладною. Українські автори дуже мало пишуть на таку тематику, – нарікає керівник київського представництва Видавництва Старого Лева Наталія Білоконь, – В 2016-му році в нас вийшла тільки одна така книга. “Аґрафка” підхопила цю хвилю і ми отримали “Голосно, тихо, пошепки”. Наступного року плануємо вихід книги про зір”.

ЛакіБукс же як завжди закликає авторів долучатися до розвитку українського нон-фікшену для підлітків і спільними зусиллями розвивати нішу дитячої пізнавальної літератури.

ЛакіБукс відзначив найоригінальніший нон-фікшен 2017 року!

Новини